Van Gerwen richt vizier op twee grote toernooien in 2019: 'Zij staan op mijn lijst op dit moment'

Met eindzeges op de Masters en in de Premier League Darts heeft Michael van Gerwen na zijn derde WK-titel al twee majors op zak dit seizoen.

De Vlijmenaar wil echter meer zilverwerk toevoegen aan zijn verzameling en heeft zijn aandacht voornamelijk verlegd naar twee specifieke toernooien, zo vertelt Van Gerwen aan Sky Sports.

''Ik heb twee grote doelen voor dit seizoen. Dat is de World Matchplay, waar ik de afgelopen twee jaren slecht heb gespeeld'', doelt de nummer één van de wereld op vroege nederlagen tegen Phil Taylor (2017) en Jeffrey de Zwaan (2018).

''Daarnaast wil ik graag de Champions League of Darts winnen, die ontbreekt nog op mijn palmares. Ik wil natuurlijk elke grote titel winnen, maar deze toernooien staan vooral op mijn lijstje.''

Van Gerwen kan in juli proberen zijn eerste doel te behalen, dan staat de World Matchplay op het programma. De Champions League of Darts wordt in oktober gespeeld.

[caption id="attachment_35996" align="alignnone" width="350"]Pieter Verbeek/PV-Darts Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts[/caption]

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties