Van Gerwen schaamt zich voor schots en scheve tanden: ''Hij heeft de naweeën onderschat en heeft veel pijn''

Michael van Gerwen gaf begin deze week een update over zijn operatie aan zijn gebit die hij in juni heeft ondergaan. De drievoudig wereldkampioen liet in een statement weten dat hij een beugel moet dragen en op termijn nog een operatie moet ondergaan.

De hersteltijd vergt veel tijd en Van Gerwen heeft nog altijd veel pijn aan zijn gebit. Toch hoopt hij dat zijn prestaties er niet onder gaan lijden. ''Ik wil niet dat dit invloed heeft op mijn prestaties op de Poland Darts Masters en World Matchplay die eraan komen en ik zal mijn best doen om beide evenementen te winnen. Echter ben ik op dit moment nog herstellende en ik hoop dat iedereen dit kan begrijpen'', zo viel te lezen in het bericht.

In een interview met 433 Darts gaf goede vriend Vincent van der Voort extra informatie prijs over de medische situatie van Van Gerwen. Volgens Van der Voort ondervindt 'Mighty Mike' veel last van de gevolgen van de operatie.

''Hij heeft de naweeën onderschat en heeft veel pijn. Het zijn best heftige ingrepen. Michael heeft nu ook veel hechtingen in zijn mond. Daar komt nu nog eens een beugel bij, vandaag is hij weer in het ziekenhuis. Die beugel wordt om de zoveel dagen aangedraaid. Ook dat is allesbehalve een pretje'', zo legt Van der Voort uit.

Afgelopen zaterdag maakte Van Gerwen zijn rentree op het circuit, maar op de European Darts Matchplay verloor de nummer drie van de wereld in zijn eerste partij van Raymond van Barneveld. ''Je merkte aan alles dat hij niet zichzelf was'', analyseert Van der Voort. ''In de ingooiruimte hoor je hem normaal altijd praten. Nu was hij heel stil. Weet je, in zijn gebit staat het allemaal schots en scheef. Tussen zijn voortanden zit acht millimeter. Dat ziet er echt heel raar uit. Daar schaamt hij zich ook voor.''

''Hij voelt zich niet prettig bij de situatie. Tijdens de wedstrijd hield hij zijn mond continu dicht. We hopen allemaal dat hij snel weer de oude is. Maar dit is niet binnen een paar dagen opgelost'', aldus Van der Voort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties