Van Gerwen strandt in halve eindstrijd op slotdag PDC Super Series 8

Michael van Gerwen was donderdag dichtbij zijn tweede PDC-titel in twee dagen. Echter werd Mighty Mike op de slotdag van de PDC Super Series 8 in de halve eindstrijd uitgeschakeld door Joe Cullen.

Een dag eerder pakte Van Gerwen nog de titel in Barnsley, waarmee hij eindelijk zijn eerste rankingtitel van het seizoen veroverde. Donderdag was de 32-jarige Vlijmenaar opnieuw bezig aan een goed toernooi.

Met zeges op Jon Worsley (6-1), Ryan Murray (6-5), Daryl Gurney (6-4), Damon Heta (6-4) en Matthew Edgar (6-3) haalde de drievoudig wereldkampioen de halve eindstrijd van het laatste Players Championship-toernooi van het seizoen.

In de halve finale tegen Cullen kwam Van Gerwen op een 3-0 voorsprong, maar met twee 11-darters kwam zijn Engelse tegenstander terug in de wedstrijd. Uiteindelijk won Cullen het duel met 7-4, mede dankzij een formidabel gemiddelde van 111.28. Van Gerwen zette daar een gemiddelde van 104.22 tegenover.

Cullen was eerder in het toernooi al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Danny Noppert (kwartfinale) en Jeffrey de Zwaan (laatste 128). Dirk van Duijvenbode kwam tot de laatste zestien, waarin hij verloor van Darius Labanauskas, die een ronde daarvoor ook Maik Kuivenhoven had verslagen. Raymond van Barneveld leed bij de laatste 32 een pijnlijke 6-5 nederlaag tegen Simon Whitlock na 5-1 voor te hebben gestaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties