Van Gerwen tegenover Wade in finale negende Premier League-avond

De finale van de Premier League-speeldag in Leeds gaat tussen Michael van Gerwen en James Wade. Van Gerwen versloeg Wright met 6-3, terwijl James Wade in de andere halve finale met 6-4 van Jonny Clayton wist te winnen.

De wedstrijd tussen Wright en Van Gerwen was er één met veel gemiste dubbels. Toch wist Van Gerwen met een break in de zevende leg het verschil te maken om de wedstrijd vervolgens met 6-3 te winnen. Het is de derde overwinning van Van Gerwen op de regerend wereldkampioen tijdens deze editie van de Premier League.

In de andere halve finale was James Wade te sterk voor Jonny Clayton. Vorige week won Clayton de finale in Birmingham nog met 6-1 van Wade. Nu was het met 6-3 de beurt aan The Machine.

Nieuwe format in 2022

De acht deelnemers spelen zestien keer een toernooi. Het wordt wel zo ingedeeld dat een speler de andere deelnemers tweemaal tegenkomt in een kwartfinale. Tijdens twee speelweken, in de achtste en zestiende speelweek, wordt de loting verricht op basis van de puntenstand.

Met resultaten tijdens de zestien toernooitjes kunnen punten worden gescoord. Een halve finale levert twee punten op, een tweede plek drie punten en een toernooiwinst vijf punten en een bonus van 10.000 pond.

Op basis van deze punten wordt de nieuwe Premier League Darts ranglijst gevormd. De vier beste spelers gaan door naar de play-offs van de Premier League Darts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties