Van Gerwen trots na vijfde World Series Finals-titel: ''Het geeft zo'n goed gevoel als het lukt voor eigen publiek''

Michael van Gerwen kende zondag een droomavond in de AFAS Live in Amsterdam. Hij veroverde daar zijn vijfde titel op de World Series Finals en plezierde de Nederlandse fans met een negendarter.

Van Gerwen wierp in de tweede leg van zijn halve finale tegen Luke Humphries een leg in negen pijlen uit. In die wedstrijd zou 'Mighty Mike' drie matchdarts overleven alvorens hij met een 11-10 zege op Humphries de finale wist te halen.

In de finale trof hij de moegestreden Nathan Aspinall. Van Gerwen wist, gesterkt door aanmoedigingen vanuit het publiek, de finale met 11-4 naar zich toe te trekken. ''Het was belangrijk voor mij om weer een titel op het podium te winnen'', zo reageerde Van Gerwen na afloop.

''Je wilt altijd goed presteren, zeker wanneer je voor eigen publiek speelt. Als dat lukt, geeft dat je zo'n goed gevoel. Het was een enorme uitdaging voor mij om met die grote druk om te gaan.''

Van Gerwen toonde zich daarna lovend over de Nederlandse fans. ''Ze waren fantastisch dit weekend. Zelfs Luke Humphries zei na afloop van de halve finale dat de fans fenomenaal waren. Daar kan je alleen maar trots op zijn.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties