Van Gerwen vol zelfvertrouwen: "Ze zijn altijd bang voor mij en dan hoef ik zelf niet eens goed te spelen''

Michael van Gerwen is uitstekend begonnen aan het PDC-WK. 'Mighty Mike' was in zijn openingswedstrijd met 3-0 veel te sterk voor zijn Welshe tegenstander Lewy Williams. In de derde ronde treft Van Gerwen de winnaar van het duel tussen Mensur Suljovic en Mike De Decker.

Van Gerwen haalde bijna 102 gemiddeld. "In het begin van de wedstrijd was ik nog wat nerveus, je wil immers goed beginnen en dat is niet altijd makkelijk. Sommige dingen konden nog wat beter, maar ik ben zeker tevreden over deze wedstrijd", zegt Van Gerwen.

Laat begonnen

De 33-jarige Nederlander moest pas op de zevende dag van het WK voor het eerst in actie komen. "Dat was best lastig, op vorige WK's speelde ik telkens in de eerste dagen van het toernooi. Nu is het toernooi voor mijn gevoel al halfweg. Maar ach, de overwinning was vanavond het belangrijkste."

Van Gerwen beseft dat hij dit WK dé te kloppen man is. "Ze zijn altijd bang voor mij, en dan hoef ik zelf niet eens goed te spelen. Dat mentale voordeel heb ik altijd. Maar laat er geen twijfel over bestaan, ik ben naar hier gekomen om dit WK te winnen, met minder dan de wereldtitel zal ik niet tevreden zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties