Van Gerwen wil 'Barney' inhalen qua wereldtitels: 'Laatste wereldtitel van Raymond is van voor de oorlog'

Michael van Gerwen was dinsdag te gast bij Omroep Brabant, waar hij ingezonden vragen van fans beantwoorde. Toen de vraag werd gesteld of hij landgenoot Raymond van Barneveld wilde inhalen qua wereldtitels (vijf, red.), plaatste de Brabander een kritische noot bij de prestaties van de Hagenaar.

Zo vindt Van Gerwen dat wereldtitels bij de PDC niet te vergelijken zijn met eindzeges op Lakeside. ''Mensen kunnen wel zeggen: 'ja, vijf wereldtitels', maar zijn laatste wereldtitel dateert van voor de oorlog. En vier waren bij de BDO. Dat vind ik toch minder sterk dan de PDC. Dat waren andere tijden.''

''Ze tellen wel als wereldtitel, maar ik vind dat niet met elkaar te vergelijken. Dan is Roland Scholten ook een keer wereldkampioen geworden en Christian Kist ook. Dat vind ik anders. Bij de PDC spelen de echte grote jongens."

De nummer één van de wereld heeft al meerdere malen aangegeven rond zijn veertigste te willen stoppen met darten. In het restant van zijn carrière wil Van Gerwen proberen om het aantal wereldtitels van Van Barneveld te overtreffen.

''Ik ben niet van plan om zo lang door te gaan als Phil Taylor. Ik wil wel zes of zeven wereldtitels behalen. Dat is wel realistisch. Als ik nog een jaartje of tien doorga, dan is dat zeker realistisch. Daarna zal ik zeker bij het darten betrokken blijven."

[caption id="attachment_25421" align="alignnone" width="400"]Lawrence Lustig/PDC Foto: Lawrence Lustig/PDC[/caption]

Lees meer over:
PDC Raymond van Barneveld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties