Van Leuven over combinatie van WDF en PDC: "Toekomst ligt toch vooral bij de PDC"

Noa-Lynn van Leuven maakte onlangs haar debuut op de Women's World Matchplay. In de openingsronde ging de Nederlandse met 4-0 onderuit tegen Beau Greaves.

Van Leuven hoopt dat er steeds meer PDC-toernooien voor dames komen. "Uiteraard hoop ik dat er ooit een PDC-WK voor dames wordt georganiseerd, maar dat zal misschien nog wel enkele jaren duren. Het is vooral positief dat de PDC heel erg bezig is met het damesdarten naar een hoger niveau te tillen", zegt Van Leuven tegenover 433 Darts.

"Je zag ook bij de voorbije Women's World Matchplay dat er heel veel interesse voor ons toernooi was, dat is bijzonder fijn."

Van Leuven heeft ook een suggestie voor een bijkomend PDC-toernooi. "De World Cup of Darts voor dames zou wel een leuk initiatief zijn, dat lijkt me geweldig."

Intussen combineert ze de PDC met de WDF. "Al wordt het bij de WDF steeds minder, er worden toernooien geannuleerd en niemand weet eigenlijk echt hoe het gaat. Ik hoop uiteraard dat het WK blijft bestaan, maar de toekomst ligt toch vooral bij de PDC."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties