Worstelende Wright maakt zich nog geen zorgen: ''In de trainingen raak ik alles''

Peter Wright gelooft dat hij op het punt staat om in de komende maanden weer op zijn allerbest te worden en houdt vol dat hij in 2024 weer de nummer één van de wereld kan worden.

Wright heeft misschien wel de moeilijkste periode uit zijn carrière achter de rug sinds hij tien jaar geleden zijn eerste WK-finale bereikte. 'Snakebite' won weliswaar de Nordic Darts Masters in januari en de Czech Darts Open in mei, maar kende ook een flink aantal teleurstellingen.

De tweevoudig wereldkampioen eindigde dit jaar onderaan in de Premier League na een slechte competitie, terwijl hij ook vroegtijdig werd uitgeschakeld op de World Matchplay in Blackpool.

Ook de World Series-toernooien in 'Down Under' verliepen niet helemaal naar wens. Op de New Zealand Darts Masters werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld door de lokale vrachtwagenchauffeur Jonny Tata. Op de New South Wales Darts Masters haalde Wright de halve finales, maar ging toen met 7-0 onderuit tegen Rob Cross.

"Ik heb het gevoel dat mijn niveau goed genoeg is'', zegt Wright in gesprek met de Darts Show podcast. ''De trainingen gaan geweldig, ik produceer het op dit moment alleen niet op het podium. Dat hindert me niet, want ik weet dat ik het kan verbeteren.

''Ik zou me pas zorgen maken als het in de trainingen niet zou lukken. Maar ik raak alles, dus ik moet ervoor zorgen dat ik mijn niveau van de trainingen overbreng naar het podium. Dan gaan jullie goede resultaten en gemiddeldes van mij zien.''

Wright koos voor een andere aanpak in de beginfase van het jaar en sloeg een aantal ProTour- en European Tour-toernooien over om zich te concentreren op de belangrijkste televisie-evenementen.

Hij speelde slechts in vier van de eerste zestien Players Championship-evenementen van het jaar en hij geeft toe dat dit niet het gewenste effect op zijn spel had.

''Het heeft niet goed uitgepakt in de eerste helft van het seizoen. Dat hebben de resultaten laten zien'', beaamt de huidige nummer drie van de wereld. ''Ik heb de Nordic Darts Masters en een Euro Tour gewonnen, maar de rest van het jaar is verschrikkelijk geweest.''

''Ik heb zelfs een keer een wedstrijd met een gemiddelde in de 70 gegooid. Ik denk dat dit jaar heeft bewezen dat je regelmatig moet spelen om scherp te blijven. In de komende maanden ga ik naar alle toernooien die ik kan spelen. Ik kijk uit naar de rest van het jaar. Ik weet dat ik mijn vorm ga verbeteren omdat de trainingen wel goed lopen. Ik moet het alleen nog laten zien op het dartbord'', aldus Wright.

Lees meer over:
PDC Peter Wright

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties