Woede bij Mason over ''verpesten'' van iconisch toernooi World Masters door WDF

Er komt geen WDF World Masters in 2023. Het evenement zal in 2024 terugkeren op de dartskalender, maar Chris Mason heeft in een uitgebreid interview met Online Darts een vernietigend oordeel geveld over de tot stand koming van het besluit.

''Ze hadden het evenement al verpest toen het format werd aangepast van setformat naar legformaat. Daardoor is de hele geschiedenis van het toernooi verdwenen. Het toernooi stond bekend om het setformat'', zegt Mason hoofdschuddend.

''Ze weten niet waar ze mee bezig zijn'', zo foetert Mason verder. ''Luister, ik wil mezelf graag een vriend noemen met veel van de mensen die erbij betrokken zijn, maar ze weten duidelijk niet waar ze mee bezig zijn."

In een verklaring die in juli werd vrijgegeven, probeerde Nick Rolls, een van de bestuursleden van de WDF, de beslissingen uit te leggen op de website van de WDF. "Het is een enorme teleurstelling dat we niet in staat zijn geweest om alles rond te krijgen om de World Masters in 2023 te realiseren, want we weten hoe leuk al onze spelers het vorig jaar vonden," zei hij. "Hoewel sommige gesprekken al tot een positief einde zijn gekomen, waren ze niet allemaal geregeld voor de deadline van juni die we onszelf hadden gesteld. Daarom gebruiken we 2023 nu als een overgangsjaar om onze kalender opnieuw vorm te geven."

Mason vond deze verklaring van de WDF niet voldoende. "Als je geen sponsoring kunt verkopen en krijgen voor een evenement met zo'n iconische status, het oudste toernooi in de dartssport, dan ben je niet geschikt voor je functie, het spijt me dat ik dat moet zeggen. Je weet dan duidelijk niet waar je mee bezig bent'', stelt Mason.

"Het is het oudste toernooi in de geschiedenis, het bestaat al sinds het begin van de jaren 70. Het is triest. Je kent me, ik hou van de geschiedenis van het spel, dus om een toernooi met zoveel prestige te zien...", vervolgt hij. "Kijk maar naar de namen op die trofee, kijk naar de spelers die de finale hebben gehaald en hoeveel aandacht het kreeg. Het is triest, maar het vat de wereld van het darten samen."

Lees meer over:
WDF Chris Mason

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties