Van Veen enige Nederlander die zich via Euro Tour qualifier weet te plaatsen voor Dutch Darts Championship, Huybrechts en Van den Bergh ook geplaatst

Eén Nederlander heeft zich via het Tour Card-kwalificatietoernooi geplaatst voor het Dutch Darts Championship, dat van 28 tot en met 30 april plaatsvindt in Leeuwarden.

Gian van Veen wist zich via de Euro Tour qualifier te kwalificeren. De 20-jarige Nederlander versloeg in zijn beslissende wedstrijd de Canadees Matt Campbell met 6-2. De andere Nederlanders slaagden er niet in om zich te plaatsen.

Zes Nederlanders

In totaal doen er acht Nederlanders mee aan het Dutch Darts Championship. Vijf Nederlanders waren al eerder zeker van een startplek in de Friese hoofdstad. Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert hebben een uitnodiging gekregen omdat zij in de top-16 van de Pro Tour-ranking staan. Raymond van Barneveld en Jermaine Wattimena zijn de volgende twee hoogst geplaatste spelers uit het gastland, waardoor ook zij zeker deelnemen aan de Dutch Darts Championship. Verder zijn er nog twee startplekken beschikbaar bij de Host Nation Qualifier op de dag voor de start van het toernooi.

Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn de Belgische deelnemers in Leeuwarden. Van den Bergh versloeg in zijn plaatsingswedstrijd José Justicia met 6-2, Huybrechts was met 6-4 te sterk Mensur Suljovic met 6-4. Verder wisten ook onder meer Stephen Bunting, Steve Beaton, Gabriel Clemens, Ross Smith, Daryl Gurney, Krzysztof Ratajski en Gary Anderson zich te plaatsen.

Lees meer over:
PDC Dutch Darts Championship

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties