Van Veen heeft vijfjarenplan: 'Wil dan in de top-32 van de wereldranglijst staan'

Gian van Veen is de laatste maanden in uitstekende doen. De 20-jarige Nederlander was recent succesvol op de Development Tour en de Challenge Tour.

Van Veen won in juli zijn eerste toernooi op de Challenge Tour door in de finale David Pallett met 5-4 te verslaan. In augustus deed hij daar nog toernooiwinst op de Development Tour bovenop door Josh Rock met dezelfde cijfers te verslaan.

"Ik merk duidelijk de ik veel progressie hebt gemaakt", zegt Van Veen tegenover Online Darts. "Mijn gemiddeldes liggen de laatste maanden veel hoger en mijn vertrouwen is ook enorm toegenomen."

Van Veen studeert momenteel nog. "Maar ik heb een goede samenwerking met mijn school, ze staan ervoor open dat ik regelmatig weg ben om toernooien te gaan spelen in het buitenland."

Tour Card

Van Veen heeft nog geen Tour Card. "Maar dat is zeker een doel begin volgend jaar. En op langere termijn hoop ik om binnen de vijf jaar de top-32 van de wereldranglijst te bereiken. Ik ben trouwens niet de enige Nederlander die ambities mag koesteren, het niveau is momenteel bijzonder hoog met ook nog onder meer Moreno Blom en Jurjen van der Velde."

Op korte termijn denkt Van Veen ook aan het PDC jeugd-WK. "Dat is zeker een doel, ik weet ook dat het mogelijk is om dat WK te winnen. Op een goede dag kan ik van iedereen winnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties