Geloof in eigen kunnen is sleutel voor Sherrock: 'Op een goede dag kan ik alle spelers goed partij bieden'

Fallon Sherrock tankte voorafgaand aan de World Series-toernooien in 'Down Under' vertrouwen door in juli de eerste editie van de World Matchplay voor vrouwen te winnen.

De 'Queen of the Palace' is er verder dit jaar nog niet echt in geslaagd om een constant goed niveau te laten zien. Ze geniet echter volop van de kansen om zichzelf te meten met de beste spelers ter wereld.

''Iedereen die zo'n kans krijgt, zal deze ook grijpen. Ik heb altijd al op het grote podium willen staan, tegen de beste spelers van de wereld spelen, en er is geen betere kans dan hier op de World Series'', zegt de 28-jarige Engelse voorafgaand aan haar deelname op de New Zealand Darts Masters. Op dat toernooi speelt zij vrijdagochtend in de eerste ronde tegen PDC-debutant Kayden Milne.

Sherrock is een van de belangrijkste pioniers in het damesdarts, en haar prestaties op het wereldkampioenschap van 2020 - waar ze Ted Evetts en Mensur Suljovic versloeg - zorgden voor een ongelooflijke opmars naar de top.

Vorig jaar stuntte Sherrock opnieuw met een finaleplek op de Nordic Darts Masters en een onwaarschijnlijke kwartfinale op de Grand Slam of Darts. Geloof in eigen kunnen is de sleutel, zo stelt ze. "Je moet in jezelf geloven. Ik weet wat ik kan en ik probeer gewoon mijn spel te verbeteren. Op een goede dag kan ik alle spelers goed partij bieden.''

"Ik heb Dimitri vorig jaar verslagen in de World Series. Ik heb het goed gedaan dus ik heb dat geloof in me, maar je hebt ook altijd een beetje geluk nodig. Zelfs op de Grand Slam [vorig jaar] gooide ik uit het niets een 170 finish om uit de groep te komen. Ik denk dat deze historische overwinningen in de sterren stonden geschreven.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties