Van Veen komt op Pro Tour idolen tegen: "Vroeger Anderson, maar nu ben ik vooral fan van Clayton"

Gian van Veen mag zich de komende twee jaar bewijzen op de PDC Pro Tour. De 20-jarige Nederlander veroverde onlangs op Q-School een Tour Card.

"Dit zorgt voor een super gevoel", opent Van Veen tegenover Darts Actueel. "Ik kijk er enorm hard naar uit om de komende twee jaar op de Pro Tour te mogen spelen."

Van Veen werd vooraf aangestipt als één van de favorieten om een Tour Card te veroveren. "Maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Ik voelde de druk, maar wist ook wel dat het mogelijk was. Het is geweldig dat het uiteindelijk ook gelukt is."

Bijzondere gooistijl

Van Veen heeft een best opmerkelijke gooistijl. "Klopt, in de jeugd gooide ik nochtans anders. Maar even voor de start van de pandemie ben ik gewisseld van stijl, mijn pijlen vielen immers veel te vaak net onder de tripel 20. Daarom ben ik veel vlakker beginnen gooien en sindsdien gaat het veel beter."

Naast het darten is Van Veen nog student luchtvaarttechniek. "Ik moet in mijn laatste jaar nog stage doen op Schiphol, dat ga ik de komende maanden gewoon combineren met het darten."

Van Veen is iemand die als hij zelf niet moet spelen ook voor de televisie gekluisterd zit om te kijken naar zijn collega's. "Ik ben altijd al een enorme dartsfan geweest. Vroeger was mijn idool Gary Anderson, nu heb ik het meer voor Jonny Clayton. Hij speelt eigenlijk puur voor het plezier en is altijd heel sportief!"

Naast het steeltip darts is Van Veen ook succesvol in het softtip. "Ik zeg die discipline niet definitief vaarwel, al staat het sinds vorig jaar wel al op een lager pitje. Maar ik blijf het wel graag doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties