Burton keert na vier jaar terug op Pro Tour: "Lessen getrokken uit het verleden"

Stephen Burton keert na vier jaar afwezigheid terug op de PDC Pro Tour. De 35-jarige Engelsman veroverde onlangs op Q-School zijn Tour Card voor de komende twee jaar.

Burton had in 2017 al eens een Tour Card veroverd, maar eind 2018 verloor hij die. Sindsdien was hij vooral actief op de Challenge Tour. "Ik heb het altijd vrij goed gedaan op de Challenge Tour en heb daarin een paar keer nipt een Tour Card gemist. Ik ben dit jaar met een heel andere instelling naar Q-School gegaan. Ik maakte me geen zorgen over het resultaat, terwijl ik mezelf normaal gesproken enorm onder druk zet. Daardoor stond ik veel meer ontspannen aan de oche, al blijft Q-School toch altijd een beetje een loterij", zegt Burton tegenover Suffolk News.

Toewijding

Burton heeft dan ook lessen getrokken uit het verleden. "Ik weet nu hoeveel tijd en toewijding je erin moet steken. Je kunt niet zomaar verwachten dat je op de Pro Tour verschijnt en denken dat je mensen gaat wegspelen, niet met het huidige niveau. Ik sta nu ook veel vaker aan het oefenbord dan vroeger."

Naast het darten werkt Burton ook nog steeds. "Ik ben zelfstandig glazenwasser en heb al zestien jaar mijn eigen zaak. Ik geniet echt van mijn werk. Ik ben graag buiten, dus ik zal mijn werk waarschijnlijk nooit opgeven, maar ik moet gewoon wat meer tijd en toewijding in het darten stoppen, want voor je het weet zijn die twee jaar voorbij. Ik moet misschien een extra dag vrij nemen dan ik normaal zou doen, gewoon om te oefenen en een mooie balans te vinden tussen werk en darts.

Doel

Burton kijkt reikhalzend uit naar zijn terugkeer op de Pro Tour. "Als ik dezelfde mentaliteit toon als op Q-School, denk ik dat ik het goed zal doen. Het uiteindelijke doel voor de komende twee jaar is om in de top-64 te blijven, zodat je niet terug hoeft naar de Q-School. Dat is echt mijn hoofddoel. Ik zal blij zijn als dat lukt."

Lees meer over:
PDC Stephen Burton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties