Veenstra geeft voorkeur aan PDC-toernooien: 'Maar heb deelname aan WDF Masters en WK nog niet uit mijn hoofd gezet'

Richard Veenstra mag begin december zijn debuut maken op de PDC Euro Tour. De 40-jarige Nederlander zal er in actie komen op de Hungarian Darts Trophy.

De Hungarian Darts Trophy valt samen met toernooien zeven tot en met twaalf van de Challenge Tour. "Maar ik heb geen moment getwijfeld, ik wil absoluut mijn debuut maken op de Euro Tour in Hongarije. Hopelijk wordt het een geweldige ervaring in een bomvolle zaal, net zoals tijdens het afgelopen EK voetbal in Boedapest, toen er ook in een vol stadion werd gespeeld", aldus Veenstra bij Darts Actueel.

Veenstra staat momenteel zevende in de tussenstand van de Challenge Tour. "Dat is zeker ook nog een doel dit jaar. Ik sta ook nog vrij hoog op de WDF-ranking en wil graag meedoen aan de Masters en het WK. Maar ik geef toch de prioriteit aan de PDC, met het uiteindelijke doel om een Tour Card te veroveren."

Q-School

Al is 'Flyers' ook realistisch. "Ik nam al enkele keren deel aan Q-School. Het is echt bijzonder moeilijk om daar een Tour Card te veroveren, het niveau ligt ontzettend hoog en soms heb je ook een beetje geluk nodig. Maar ik geloof er wel in dat het mogelijk is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties