VERGETEN DARTERS: Morihiro Hashimoto werd cultfiguur op het PDC-WK 2011

In deze rubriek halen we regelmatig herinneringen op aan een 'vergeten darter' uit het verleden. Vandaag is het de beurt aan de Japanner Morihiro Hashimoto. Die werd een cultfiguur bij het publiek op het PDC-WK 2011.

De in 1977 geboren Hashimoto maakte in 2009 voor het eerst zijn opwachting in de PDC tijdens de kwalificaties voor de Las Vegas Desert Classic. Zich kwalificeren lukte uiteindelijk niet en wat later nam hij ook zonder veel succes deel aan een toernooi van het Players Championship.

Hashimoto liep slechts nipt kwalificatie voor het PDC-WK 2010 mis toen hij in de finale van het Japanse kwalificatietoernooi verloor van Haruki Muramatsu. Een jaar later was hij in dat Japanse kwalificatietoernooi wel succesvol. In de finale nam hij de maat van Mitsumasa Hoshino en zo mocht hij zijn debuut maken op het PDC-WK 2011.

Debuut op PDC-WK

De Japanner moest het in Alexandra Palace in de voorronde opnemen tegen de Engelsman Matt Padgett. Bij een 1-1 stand in legs begon het publiek zijn naam te zingen op de tonen van Reach Up (Papa's Got a Brand New Pigbag), een liedje van Perfecto Allstarz. Hashimoto won de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 in legs en mocht het later die avond opnemen tegen Gary Anderson. De Schot won eenvoudig met 3-0 in sets, maar toch was het Hashimoto die de show stal en al snel een echte cultfiguur werd bij het uitzinnige publiek. Na de wedstrijd bedankte hij dan ook uitvoerig het publiek.

Drie jaar later maakte Hashimoto zijn tweede en meteen ook laatste optreden op het PDC-WK. Nadat hij in de voorronde won van Paul Lim, moest hij vervolgens zijn meerdere erkennen in Michael Smith. Opnieuw was het echter Hashimoto die het hele publiek achter zit had.

Abrupt afscheid

Hashimoto maakte in 2015 en 2016 nog zijn opwachting op de World Cup of Darts (aan de zijde van Muramatsu), maar in 2017 moest de dartswereld abrupt afscheid van hem nemen nadat hij plots overleed aan een hersenbloeding. De Japanner werd slechts veertig jaar.

Lees meer over:
PDC vergeten darter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties