VERGETEN DARTERS: Wynand Havenga zorgde voor enorme verrassing op PDC-WK 2007

In deze rubriek halen we regelmatig herinneringen op aan een 'vergeten darter' uit het verleden. Vandaag is het de beurt aan de Zuid-Afrikaan Wynand Havenga.

Havenga werd in 1965 geboren in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. In een veld van ruim honderd spelers kroonde hij zich in 2006 tot winnaar van de South African Masters en zo mocht hij aantreden op het PDC-WK 2007. Bij het grote publiek was hij op dat moment nog totaal onbekend, daar zou echter snel verandering in komen.

Stunt tegen Manley

Bij zijn debuut op een WK versloeg hij in de openingsronde verrassend de als 26ste geplaatste Engelsman Steve Maish met 3-2. Toch was het pas in de tweede ronde dat hij echt voor sensatie zorgde. Tegen de als zevende geplaatste Engelsman Peter Manley, een jaar eerder nog verliezend WK-finalist, kwam Havenga al snel 3-0 in sets achter. De Zuid-Afrikaan kwam echter terug, en hoe, hij won de volgende vier sets en schakelde één van de toernooifavorieten uit.

'Havenga Boys'

In de derde ronde haalde Havenga een hoger gemiddelde dan zijn tegenstander Darren Webster, toch moest hij uiteindelijk met 4-2 het onderspit delven. Havenga werd, mede door zijn unieke stijl van juichen, in een mum van tijd een bijzonder populaire speler bij het publiek. Er werd zelfs een supportersclub, de 'Havenga Boys', voor hem opgericht.

Het succes bleek uiteindelijk van bijzonder korte duur. Havenga begon te sukkelen met een schouderblessure en bereikte nadien nooit meer zijn oude niveau. Het bleef bij dat ene aantreden op een WK en in 2009 verliet hij de PDC. Sindsdien werkt hij als manager van een motorzaak.

Lees meer over:
PDC vergeten darter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties