VERGETEN DARTERS: 'Richie Rich' trad slechts heel even in de voetsporen van vader Bobby George

In deze rubriek halen we regelmatig herinneringen op aan een 'vergeten darter' uit het verleden. Vandaag is het de beurt aan de Engelsman Richard 'Richie' George, zoon van de legendarische Bobby George.

Richie George was een tijdlang actief bij de jeugd maar verdween daarna enkele jaren van het toneel. Hij kwam pas opnieuw aan de oppervlakte in 2012 toen hij de laatste 32 bereikte op de Winmau World Masters, waar hij uiteindelijk met 3-1 verloor van de Zwitser Thomas Junghans. Hij presteerde ook goed op de rest van de BDO-toernooien en mocht zo in 2013 als vijftiende reekshoofd debuteren op Lakeside. Het was zo ook de eerste vader-zoon combinatie die allebei actief waren geweest op het BDO-WK.

Sensatie bij WK-debuut

George deed het overigens uitstekend op dat WK, al had hij wel de nodige meeval. In de eerste ronde overleefde hij maar liefst zeven wedstrijdpijlen tegen zijn landgenoot Dave Prins. In de tweede ronde versloeg hij de Nederlander Jimmy Hendriks met 4-2 en in de kwartfinales volgde opnieuw een echte nagelbijter tegen Jan Dekker. George won die wedstrijd met 5-4 en stond zo bij zijn debuut meteen in de halve finales. Onder toekijkend oog van vader Bobby en moeder Marie eindigde het sprookje daar met een 6-1 nederlaag tegen de latere wereldkampioen Scott Waites.

Grand Slam of Darts

Met die halve finaleplaats had 'Richie Rich' zich wel meteen verzekerd van een plaats in de Grand Slam of Darts later dat jaar. In de Wolverhampton Civic Hall moest hij echter al na de groepsfase afdruipen na nederlagen tegen Adrian Lewis, Christian Kist en Ronny Huybrechts. Een jaar na zijn halve finaleplaats mocht George opnieuw naar het BDO-WK, ditmaal liep het echter al in de openingsronde mis na een 3-0 nederlaag tegen Robbie Green.

George bereikte in 2014 nog de kwartfinales op de Dutch Open en Scottish Classic en mocht datzelfde jaar opnieuw naar de Grand Slam of Darts. Opnieuw verloor hij echter zijn drie groepswedstrijden. Sterker nog, hij won amper drie legs in drie wedstrijden.

Het was op amper 25-jarige leeftijd meteen zijn laatste optreden in competitieverband. Een jaar later haalde hij nog eens het nieuws. Toen hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis vanwege een combinatie van slaapmiddelen en alcohol zou hij twee personeelsleden hebben aangevallen. De Engelsman kwam er vanaf met een kleine boete en een werkstraf.

Lees meer over:
PDC vergeten darter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties