Luke Littler wist zondagavond de titel te pakken op de Belgian Darts Open. Het 17-jarige wonderkind was na een spectaculaire finalesessie de beste bij het eerste Euro Tour-toernooi van het seizoen.

Littler won in de kwartfinale met 6-2 van Jermaine Wattimena dankzij een gemiddelde van 110. Vervolgens rekende 'The Nuke' af met Ricardo Pietreczko (7-3), die boos van het podium afliep omdat hij niet gediend was van de finishroutes die zijn Engelse opponent gebruikte.

De finale tegen Rob Cross werd een kraker van jewelste. Cross wierp een gemiddelde van 108, maar dat bleek niet voldoende voor de titel. Littler, die in de finale ook nog een negendarter gooide, trok de winst met 8-7 naar zich toe.

Bekijk de hoogtepunten van de finalesessie in de onderstaande video.