VIDEO: Van Gerwen wint leg met 497 punten na fout van scheidsrechter Russ Bray

Michael van Gerwen wist zich donderdag ten koste van Gary Anderson (10-8) te plaatsen voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton.

Vlak voor het einde van de partij was er een opvallend moment in de partij, waarbij Van Gerwen 78 uitgooide, terwijl het scorebord 82 aangaf. Mighty Mike deed daarbij niets fout, want scheidsrechter Russ Bray had omgeroepen dat de Nederlander nog 78 punten nodig had. Dat was namelijk ook het getal dat op het papieren scorebord naast het podium stond, en dat is leidend.

Later bleek echter dat het grafische scorebord op de televisie het echter bij het juiste eind had. Scheidsrechter Bray had namelijk eerder in de leg een fout gemaakt, toen Van Gerwen op 342 stond en volgens single 5, single 19 en triple 18 gooide. Dat zijn 78 punten, maar Bray callde toen 82 punten. De schrijver op het podium schreef toen echter ook 82 op, waardoor later dus bleek, zonder dat het werd opgemerkt, dat Van Gerwen eigenlijk te weinig punten had gescoord om de leg te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties