VIDEO: Welke darter zou kans maken op het Eurovisie Songfestival?

Zaterdagavond is de finale van het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in Ahoy Rotterdam gehouden wordt. Leuk moment om eens op te zoeken welke darters in het verleden een nummertje opnamen.

In de archieven vonden wij vijf video's waarin één of meerdere darters een liedje opnamen. Welke darter heeft volgens jou het meeste zangtalent?

1 Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Co Stompé en Rick Hofstra met 'Ik richt mijn pijlen op Oranje'

In aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal in 2004 namen Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Co Stompé en Rick Hofstra het nummer 'Ik richt mijn pijlen op Oranje' op.

Jaren later dook dit nummer op tijdens een uitzending van RTL7Darts, tot hilariteit van presentator Koert Westerman. Van der Voort leek het wat minder leuk te vinden. De schaamte droop van zijn gezicht af.

2 Adrian Lewis met 'Angels'

Tweevoudig Adrian Lewis was uitgenodigd voor een demonstratietoernooi in het Engelse Wednesbury. Lewis verraste het publiek door niet enkel met pijlen te gooien, maar ook door de microfoon te pakken en het nummer Angels van Robbie Williams ten horen te brengen.

3 Stephen Bunting met 'Gold'

Tijdens de Dutch Darts Masters 2015 in Venray was er eveneens een dubbelrol voor Stephen Bunting. De Engelsman deed als darter aan dat toernooi mee, maar tussendoor toonde zij ook zijn zangtalent door het nummer 'Gold' van Spandau Ballet te zingen.

4 Raymond van Barneveld (en Rapper Donnie) met '180 Linkerbaan'

In 2017 kwam het duet van Rapper Donnie en Raymond van Barneveld uit. Het nummer '180 Linkerbaan' was eigenlijk een ode van Donnie aan zijn goede vriend Barney, die zelf in de refreintjes van het lied meezong.

5 Jerry Hendriks met 'Laat De Zon In Je Hart'

Dat Jerry Hendriks wel van een beetje sfeer maken houdt, dat zagen we tijdens zijn laatste optreden op het WK. Eerder tijdens een demonstratietoernooi in Nederland zorgde Electric zelf voor de muziek door het nummer 'Laat De Zon In Je Hart' te zingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties