Vijf Nederlanders en één Belg automatisch geplaatst voor European Darts Open 2024

De PDC heeft de eerste 32 deelnemers voor de European Darts Open 2024 bekendgemaakt. Het Euro Tour-toernooi in Leverkusen wordt van 21 tot en met 23 juni gespeeld.

Allereerst krijgt de top-16 van de wereldranglijst een uitnodiging. Daarna volgen de volgende zestien hoogst geklasseerde spelers op de Pro Tour-ranking. Echter is het wel zo dat de top-16 van de Pro Tour Order of Merit een beschermde status krijgt bij de loting. Zij mogen het toernooi vanaf de tweede ronde instromen.

Luke Humphries zal de plaatsingslijst aanvoeren op de European Darts Open. Verder hebben ook Dave Chisnall, Damon Heta, Gary Anderson, Rob Cross, Gerwyn Price, Danny Noppert, Michael van Gerwen, Josh Rock, Ross Smith, Ryan Searle, Stephen Bunting, Martin Schindler, Peter Wright, Chris Dobey en Ricardo Pietreczko een geplaatste status verworven voor het achtste Euro Tour-toernooi van het seizoen.

Gian van Veen, Michael Smith, Daryl Gurney, Jonny Clayton, Dirk van Duijvenbode, Ryan Joyce, Joe Cullen, Raymond van Barneveld, Krzysztof Ratajski, Andrew Gilding, James Wade, Luke Littler, Gabriel Clemens, Luke Woodhouse, Nathan Aspinall en Dimitri van den Bergh zijn ook gekwalificeerd voor de European Darts Open, maar moeten het toernooi dus wel vanaf de eerste ronde starten.

Voor alle bovenstaande spelers geldt overigens wel dat ze de eerste ronde moeten winnen om het prijzengeld ook te laten meetellen voor de diverse rankingen. Bij een nederlaag krijgen ze het prijzengeld enkel op een bankrekening gestort.

Er zijn nog zestien startplekken beschikbaar voor het hoofdtoernooi. Tien daarvan worden verdeeld tijdens een kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders op woensdag 8 mei. Daarnaast is er nog een Host Nation Qualifier waar vier startplekken klaarliggen en bovendien is er nog een Oost-Europees kwalificatietoernooi en een Nordic & Baltic Qualifier.

Deelnemersveld European Darts Open 2024

Top-16 geplaatste spelers

1. Luke Humphries

2. Dave Chisnall

3. Damon Heta

4. Gary Anderson

5. Rob Cross

6. Gerwyn Price

7. Danny Noppert

8. Michael van Gerwen

9. Josh Rock

10. Ross Smith

11. Ryan Searle

12. Stephen Bunting

13. Martin Schindler

14. Peter Wright

15. Chris Dobey

16. Ricardo Pietreczko

Order of Merit Qualifiers

Gian van Veen

Michael Smith

Daryl Gurney

Jonny Clayton

Dirk van Duijvenbode

Ryan Joyce

Raymond van Barneveld

Joe Cullen

Krzysztof Ratajski

Andrew Gilding

James Wade

Luke Littler

Gabriel Clemens

Luke Woodhouse

Nathan Aspinall

Dimitri Van den Bergh

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties