Voor Rafferty was het behalen van een Tour Card geen verrassing: 'Kwam hier boordevol vertrouwen'

Nathan Rafferty heeft zich op de slotdag van de finalefase van de UK Q-School verzekerd van een Tour Card voor de komende twee jaar. De 21-jarige Noord-Ier verloor in de finale van zijn landgenoot Josh Rock, maar stond hoog genoeg in de Q-School ranglijst.

Naast de vier dagwinnaars verzekerden ook de dertien beste spelers in de UK Q-School ranglijst zich van een Tour Card. Rafferty eindigde in die ranglijst als zevende. “Ik ben opgelucht dat het me eindelijk gelukt is om een Tour Card te veroveren. De voorbije jaren heb ik het ook geprobeerd op Q-School, maar telkens liep het mis. Nu kwam ik hier boordevol vertrouwen na mijn goede prestaties op de Grand Slam of Darts en het jeugd-WK.”

Moeilijke eerste dagen

Toch veroverde The Natural voor de slotdag van Q-School slechts één punt. “Net als mijn tegenstander in de finale was het op de slotdag eigenlijk alles of niets. Ik wist dat ik minstens de halve finale moest halen om nog een kans te maken op een Tour Card."

"Na mijn zege in de halve finale tegen Matthew Edgar wist ik dat mijn Tour Card binnen was, al had ik uiteraard ook graag die finale nog gewonnen", vervolgt Rafferty. "Josh was echter te sterk, maar het is bijzonder fijn dat we nu samen als jonge spelers mogen debuteren op de Pro Tour.”

Lees meer over:
PDC Q-School Nathan Rafferty

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties