Dit zijn alle Tour Card-winnaars op UK Q-School waaronder Burnett, Waites, Evetts en Menzies

De UK Q-School in Milton Keynes heeft enkele bekende winnaars winnaars opgeleverd. Onder meer voormalig BDO-wereldkampioen Richie Burnett veroverde een Tour Card.

Burnett was eerder van 1999 tot 2014 actief op het PDC-circuit, waar hij tweemaal de kwartfinales op het WK haalde en de finale op de World Matchplay. Eind december 2014 werd The Prince of Wales echter voor achttien maanden geschorst nadat hij werd betrapt op het gebruik van cocaïne.

De Welshman raakte daardoor zijn Tour Card kwijt, maar wist in 2017 door de Q-School heen te komen. Een groot succes was zijn terugkeer op de PDC Tour niet en na 2018 moest Burnett wederom zijn Tour Card inleveren. De komende twee jaren krijgt de wereldkampioen van 1995 dus een nieuwe kans om te laten zien dat de 54-jarige veteraan het darten nog altijd niet verleerd is.

Scott Waites was ook één van de Tour Card-winnaars. De tweevoudig Lakeside-kampioen kende in 2020 een prima debuutjaar op het PDC-circuit, waarin hij zich ook kwalificeerde voor het WK Darts. Een slecht tweede jaar volgde, waardoor hij terug moest naar Q-School om zijn Tour Card terug te winnen. Met succes, want Scotty 2 Hotty krijgt in 2022 en 2023 een tweede kans.

Ted Evetts, Darren Webster, James Wilson en Mickey Mansell waren de andere vier spelers die hun Tour Card direct hebben terug gewonnen. Wilson en Webster wonnen twee van de vier dagtoernooien, terwijl Evetts en Mansell genoeg punten sprokkelden via de ranking.

Verder wisten onder meer Ross Montgomery, John O'Shea en Cameron Menzies met succes door de Q-School heen te komen. De andere Tour Card-winnaars zijn Jamie Clark, Connor Scutt, Kevin Burness, Nathan Rafferty, Josh Rock, George Killington, Nick Fullwell en Shaun Wilkinson.

Onder meer Diogo Portela, Jarred Cole, Kai Fan Leung, David Pallett, Josh Payne, Alan Tabern, Nick Kenny, Wayne Jones, Leighton Bennett, Andy Hamilton, Andy Jenkins en Fallon Sherrock grepen naast een Tour Card. Zij kunnen komend seizoen nog wel terecht op de Challenge Tour, het tweede niveau bij de PDC.

Tour Card-winnaars op UK Q-School 2022

Dagwinnaars

James Wilson

Darren Webster

Ross Montgomery

Josh Rock

Tour Card-winnaars via ranking

Jamie Clark

Ted Evetts

Connor Scutt

Richie Burnett

Kevin Burness

Scott Waites

Josh Rock

Cameron Menzies

John O'Shea

George Killington

Mickey Mansell

Nick Fullwell

Shaun Wilkinson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen