Voorbeschouwing halve finales World Matchplay: Aspinall, Cullen, Clayton en Humphries strijden zaterdagavond om plek in finale

Nog vier mensen zijn in de strijd om de eindzege op de World Matchplay. Één ding staat vast en dat is dat de finale sowieso uit twee spelers bestaan die nog nooit de eindstrijd haalden in Blackpool.

Van de vier halvefinalisten wist enkel Luke Humphries nog geen major-toernooi te winnen. Nathan Aspinall, Joe Cullen en Jonny Clayton hebben wel al een major op hun naam staan.

In de eerste halve finale staan Aspinall en Cullen tegenover elkaar. Aspinall haalde de laatste vier na zeges op Krzysztof Ratajski (10-7), Danny Noppert (11-9) en Chris Dobey (16-12). Cullen rekende af met achtereenvolgens Mike de Decker (10-7), Joe Cullen (13-11) en Daryl Gurney (16-11).

Het wordt de zestiende officiële ontmoeting tussen de twee Engelsen. In de head-to-head leidt 'The Asp' met 9-6. De laatste vijf onderlinge confrontaties gingen allemaal naar Aspinall, die verder op televisie nog nimmer verloor van 'The Rockstar'.

De strijd om de tweede finaleplaats gaat tussen Clayton en Humphries. Clayton begon met een matige wedstrijd tegen Gabriel Clemens (10-8), maar overtuigde daarna wel tegen Dimitri van den Bergh (11-6) en Ryan Searle (16-12). Humphries startte juist sterk tegen José de Sousa (10-2), maar overleefde een matchdart in zijn tweede wedstrijd tegen Dirk van Duijvenbode (14-12). Bij de laatste acht was hij te sterk voor Damon Heta (16-13).

Clayton en Humphries maken zich op voor hun zevende clash tegen elkaar. De eerste vijf waren allemaal een prooi voor Clayton, maar de laatste ontmoeting werd gewonnen door Humphries.

Waar kan ik de World Matchplay op TV zien?

Het toernooi wordt in Nederland volledig live uitgezonden door dartszender Viaplay. De Belgische fans kunnen terecht via de Belgische zender VTM 2.

Van zaterdag 15 juli tot en met woensdag 20 juli beginnen de uitzendingen rond acht uur 's avonds. Bovendien is er op zondag 16 juli een middagsessie vanaf 14:00 uur. Na de tweede ronde schuift het aanvangstijdstip van de avondsessies een uur op.

Op zondagmiddag 24 juli staat de tweede editie van de Women's World Matchplay op het programma vanaf 14:00 uur. Hierbij strijden acht dames om de titel bij het belangrijkste damestoernooi bij de PDC.

Hoeveel prijzengeld is er te verdienen op de World Matchplay

De World Matchplay is na het WK Darts het rankingtoernooi met de grootste prijzenpot bij de PDC. In totaal is er 800.000 pond aan prijzengeld te verdelen tijdens dit evenement.

Alle 32 deelnemers zijn verzekerd van 10.000 pond aan prijzengeld. Dit kan uiteindelijk oplopen naar een cheque van liefst 200.000 pond voor de darter die op zondag 23 juli de Phil Taylor Trophy omhoog mag tillen.

Speelschema World Matchplay 2023

Zaterdag 22 juli (vanaf 21:00 uur)

Halve finale

Nathan Aspinall v Joe Cullen

Jonny Clayton v Luke Humphries

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties