Voormalig wereldkampioen Keith Deller ontvangt koninklijke onderscheiding

Voormalig wereldkampioen Keith Deller is onderscheiden met een koninklijke titel. De 64-jarige Deller is vooral bekend vanwege zijn wereldtitel in 1983. In dat jaar versloeg hij Eric Bristow na een memorabele finale.

Hij was 30 jaar geleden ook een van de oprichters van de PDC en speelde tot 2007 in het professionele circuit. Dat is echter niet waarvoor Deller zijn onderscheiding krijgt. Die beloning krijgt hij vanwege zijn liefdadigheidswerk voor de Engelse gemeenschap. Hij heeft enorme sommen geld ingezameld voor verschillende goede doelen, waaronder meer dan £500.000 voor Macmillan Cancer Support.

"Het was een eer om wereldkampioen te worden en het zal een eer zijn om de koninklijke titel MBE te ontvangen'', vertelt Deller aan BBC Radio Suffolk. "Ik heb zo'n fantastische carrière en leven gehad, maar voor mij was mensen helpen heel belangrijk en dat wil ik blijven doen."

Deller's erkenning komt zes maanden nadat Fallon Sherrock ook een Britse koninklijke onderscheiding kreeg. Ook Bristow, John Lowe en Trina Gulliver hebben deze onderscheiding in het verleden ontvangen.

Lees meer over:
PDC Keith Deller

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties