Voormalig winnaar Joe Cullen door naar laatste zestien van de Masters: "Statistieken zijn beter dan hoe het aanvoelde op het podium"

Joe Cullen heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de Masters. 'The Rockstar' was in de eerste ronde met 6-4 te sterk voor Josh Rock.

Cullen haalde bijna honderd gemiddeld. "De statistieken zijn veel beter dan ik dacht, op het podium voelde het eigenlijk niet zo goed aan", opent de 34-jarige Engelsman.

"Ik wist ook niet zo goed wat ik na een maand rust kon verwachten. Het is het eerste grote toernooi van het jaar en uiteraard zet je jezelf dan extra onder druk. Maar ik ben heel tevreden met deze overwinning, een tegenstander als Josh is immers zeker niet te onderschatten."

Cullen werd ook nog gevraagd naar zijn mening over het nieuwe kwalificatieformat voor de European Tour. Dat kwalificatieformat verandert immers in 2024. De grootste verandering is dat nu ook de top-16 van de wereldranglijst zich automatisch plaatst voor een evenement.

In de afgelopen jaren werd de top-16 van de Pro Tour Order of Merit uitgenodigd voor een Euro Tour-toernooi. Dat blijft zo, en zij zullen ook de top-16 van de plaatsingslijst vormen en het toernooi vanaf de tweede ronde instromen. Echter zal ook de top-16 van de PDC Order of Merit een uitnodiging ontvangen. Zij zullen het toernooi dan wel vanaf de eerste ronde moeten starten. Dit heeft als gevolg dat er minder startplekken te verdienen zijn bij het kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders. Dit aantal is teruggebracht van 24 naar slechts tien kwalificatieplekken.

"Ik hoor veel spelers kritiek uiten op dit nieuwe format en dat snap ik ook wel", zegt Cullen. "Voor de lager gerangschikte spelers wordt het nu veel moeilijker om zich te plaatsen voor deze toernooien en dus ook om op te klimmen op de wereldranglijst. Anderzijds snap ik ook de PDC wel dat ze de topspelers willen beschermen. Uiteindelijk zijn zij wel het uithangbord van de sport."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties