Chris Dobey opent titelverdediging op Masters met zege tegen Andrew Gilding: "Niet geweldig, maar tevreden met de overwinning"

Chris Dobey is goed begonnen aan zijn titelverdediging op de Masters. 'Hollywood' versloeg in de openingsronde Andrew Gilding met 6-3.

"Ik vond het geen geweldige wedstrijd", opent Dobey. "Andrew is een vrij trage speler en dat ligt met niet echt. Al deed hij niets verkeerd, het is gewoon zijn stijl ik moet er maar mee leren omgaan. Maar ik ben tevreden dat ik een ronde verder ben."

Dobey werd niet uitgenodigd voor de Premier League Darts. "Dat was toch wel een ontgoocheling, het was immers een competitie waar ik vorig jaar enorm van heb genoten en ook beter ben door geworden. Ik was er dichtbij, maar het heeft me gemotiveerd om nog sterker terug te komen."

De 33-jarige Engelsman staat momenteel vijftiende op de wereldranglijst. "Mijn doel is om dit jaar verder op te klimmen richting de top tien en mogelijk zelfs de top acht. Daarnaast wil ik een paar toernooien winnen. Zeker op de vloertoernooien is er wat mij betreft nog veel ruimte voor progressie."

"Het gebeurt nog veel te vaak dat ik op de vloer (veel) minder sterk presteer dan op het podium. Dat is dus zeker nog een groot werkpunt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties