"Vreselijk hoe er met Noa-Lynn van Leuven is omgegaan" - Fallon Sherrock trekt zich het lot aan van Nederlandse collega

Fallon Sherrock is uitstekend begonnen aan de Women's Series. Na vier toernooien leidt ze de dans op de Women's Series Order of Merit met 5000 pond.

Sherrock won twee van de eerste vier toernooien van de Women's Series en bereikte op de andere twee de halve finales. "Het was belangrijk om meteen goed van start te gaan, zo kan ik de komende toernooien met minder druk spelen", zegt ze tegen Online Darts.

"Plaatsing voor het WK Darts blijft ook dit jaar mijn prioriteit (de eerste twee in de eindstand van de Women's Series plaatsen zich voor het WK Darts). Als het onverwacht toch niet zou lukken heb ik het WDF-WK nog als reserve, daar ben ik sowieso al voor geplaatst."

Recent was er veel te doen rond de situatie van Noa-Lynn van Leuven. De transvrouw won toernooien op de Women's Series en de Challenge Tour, maar kreeg ook de nodige kritiek te verwerken van medespeelsters en was ook het slachtoffer van beledigingen op sociale media.

Sfeer

"Nee, er heerste geen leuke sfeer op de voorbije toernooien", zegt Sherrock. "Het deelnemersveld was duidelijk in twee kampen verdeeld. Ik vind het vreselijk hoe het allemaal gelopen is voor Noa-Lynn. Ik heb een paar keer met haar gesproken om te vragen of het goed met haar ging, want wat ze allemaal over zich kreeg is moeilijk te verwerken."

Sherrock heeft zelf ook ervaring met kritiek via sociale media. "Ik heb Noa-Lynn dan ook aangeraden om het nog zo weinig mogelijk te lezen en er al helemaal geen belang aan te hechten. Maar dat is uiteraard soms makkelijker gezegd dan gedaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties