"Waarom ik? Mijn carrière is bijna gedaan" - Simon Whitlock blijft pijlen met grove punten trouw

De pijlen van Simon Whitlock zorgen al jarenlang voor de nodige controverse. Maar de 55-jarige Australiër blijft ze gewoon gebruiken.

Whitlock gebruikt al geruime tijd pijlen met grove punten omdat die beter in het bord blijven zitten. Afgelopen jaar werd echter al duidelijk dat de DRA (Darts Regulation Authority) het gebruik van agressieve grippunten wilde verbieden. Een nadeel van die pijlen was immers dat het dartbord daardoor bijzonder zwaar beschadigd werd.

Begin dit jaar kwam werd dan ook effectief een regel uitgevaardigd waarin het volgende staat: 'Wanneer de toernooidirecteur van mening is dat dartpijlen het dartbord overmatig beschadigen, zal hij het gebruik van deze dartpijlen in het evenement verbieden. Wanneer een speler twijfelt of zijn punten toegestaan zijn, wordt deze aangeraden om contact te zoeken met de toernooidirecteur om duidelijkheid hierover te krijgen.'

Al blijkt er in werkelijkheid amper iets van de nieuwe regel in huis te komen. "Die regel wordt niet toegepast, ik gooi nog altijd met dezelfde pijlen. En terecht ook", zegt Whitlock. "Er zijn zoveel spelers die verschillende pijlen met grove punten gebruiken, maar het voelde wel alsof die regel speciaal voor mij was uitgevaardigd."

"Waarom ik? Mijn carrière is bijna gedaan", vervolgt 'The Wizard'. "Gelukkig zijn de borden nu ook veel beter, sinds we bij de PDC op Winmau-borden spelen blijven de pijlen sowieso veel beter in het bord zitten."

Lees meer over:
PDC Simon Whitlock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties