Noppert treedt in voetsporen van landgenoten Van Gerwen, Van der Voort en Klaasen

Danny Noppert was afgelopen weekend op de International Darts Open betrokken bij de 50.000ste leg in de historie van de European Tour, maar er was ook nog een persoonlijke mijlpaal voor 'The Freeze'.

Noppert won in zijn eerste partij met 6-4 van Dimitri van den Bergh, waarna hij met 6-2 te sterk was voor Nathan Aspinall. De voormalig UK Open-kampioen verloor daarna na een gemiste matchdart met 6-5 van de uiteindelijke toernooiwinnaar Martin Schindler.

Die elf legs tegen Schindler hebben ervoor gezorgd dat Noppert nu duizend legs heeft gespeeld op het Euro Tour-circuit. De darter uit Joure is pas de vierde Nederlandse darter die deze mijlpaal heeft bereikt.

Michael van Gerwen heeft met 3331 legs de meeste legs gespeeld op de Euro Tour. Daarnaast hebben ook Vincent van der Voort (1188 legs) en Jelle Klaasen (1179 legs) meer dan duizend legs gespeeld op de Euro Tour.

De kans is aanwezig dat Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld deze barrière ook weten te slechten in 2024. Van Duijvenbode staat momenteel op 921 legs, terwijl Van Barneveld op 887 legs staat.

Lees meer over:
PDC Danny Noppert European Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties