Wade baalt van snelle exit op US Darts Masters: 'Te veel getraind in aanloop naar de wedstrijd'

James Wade was afgelopen weekend actief op de US Darts Masters. The Machine ging er in de kwartfinales met 8-3 onderuit tegen Michael van Gerwen.

Wade heeft genoten van zijn trip naar New York. "Het was een ongelooflijke ervaring. We deden interviews op speciale plaatsen in New York en het was geweldig om beelden en citaten van jezelf te zien op grote schermen op Times Square. Daarnaast was er ook tijd voor toeristische activiteiten, zo ging ik het vrijheidsbeeld bekijken en bezocht ik ook een honkbalwedstrijd van de New York Yankees", zegt Wade tegenover Daily Star.

Over zijn sportieve prestaties is Wade minder tevreden. "Mijn eerste wedstrijd tegen Jeff Smith was best goed. Tegen Michael kwam ik echter nooit op gang. Ik moet me ontspannen en helder voelen om goed te kunnen presteren en die wedstrijd voel ik me onzeker. Ik realiseerde me niet dat het format was veranderd (best-of-15). Bovendien heb ik wat te veel getraind in aanloop naar de wedstrijd, ik was er zo op gebrand om het goed te doen. Les geleerd en het zal niet meer gebeuren."

Druk programma

De 39-jarige Engelsman heeft echter geen tijd voor rust. "Ik ben nog maar net thuis of ik moet alweer vertrekken naar Kopenhagen voor de Nordic Masters komend weekend. Van daaruit reis ik onmiddellijk door naar Berlijn voor de play-offs van de Premier League. En aansluitend volgt nog de World Cup of Darts", besluit Wade.

Lees meer over:
PDC James Wade US Darts Masters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties