Wade mist waardering: 'Veel mensen weten zelfs niet wat ik allemaal gepresteerd heb'

James Wade behoort al zo'n vijftien jaar tot de wereldtop van het darten. Toch voelt de 38-jarige Engelsman zich wat ondergewaardeerd.

Wade speelde in zijn carrière reeds 25 major-finales, waarvan hij er elf wist te winnen. "Een zekere Phil Taylor heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer grote titels heb gewonnen", lacht The Machine.

Gebrek aan waardering

Toch mist Wade naar eigen zeggen waardering voor zijn prestaties. "Ik sta al jarenlang in de top tien van de wereldranglijst, maar word zelden door de PDC gepromoot. De jonge fans kennen me dus amper en weten gewoon niet wat ik allemaal gepresteerd heb. Zij zien me waarschijnlijk gewoon als een ellendige kerel met een lange baard", grijnst Wade.

Wade speelde vorige week nog een geweldige wedstrijd in de Premier League, toen hij op de derde speeldag nipt met 6-4 verloor in de finale tegen Gerwyn Price. "Achteraf hoorde ik iedereen zeggen hoe geweldig Gerwyn speelde, maar zelf gooide ik ook enorm goed. Op een bepaald moment miste ik enkele kansen op dubbel tien, had ik die benut dan zou ik de wedstrijd gewonnen hebben. Het ligt allemaal ontzettend dicht bij elkaar."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties