Wade na verbreken hoogste tv-gemiddelde: 'Realiseerde me totaal niet hoe goed ik gespeeld had'

James Wade maakte donderdagavond indruk op de twaalfde speeldag van de Premier League. The Machine won niet alleen de finale in Dublin tegen Jonny Clayton, in de halve finale liet hij met 114.73 tevens zijn hoogste tv-gemiddelde ooit noteren.

"Ik ben gewoon zo blij", opende Wade na afloop. "Alle drie de wedstrijden hadden een aantal magische momenten, maar het is leuk om uiteindelijk deze speeldag als winnaar af te sluiten. Ik draai al bijna twintig jaar mee aan de top en dit was één van de beste avonden uit mijn carrière. Ik ben zo gelukkig om betrokken te zijn bij de Premier League."

Wade staat nu gedeeld tweede in de tussenstand van de Premier League, op vier punten van leider Jonny Clayton. "Ik weet hoe goed ik ben", vervolgt de 39-jarige Engelsman. "Ik ben net zo goed als zij allemaal, zo niet beter op sommige momenten. Met alleen deelnemen ben ik dus niet tevreden, ik wil dit toernooi ook winnen."

Wow-gevoel

In de halve finales versloeg Wade de Welshman Gerwyn Price met 6-1 en een recordgemiddelde van 114.73. "Elke wedstrijd vanavond had een speciaal moment. Ik zou niet zeggen dat die halve finale mijn beste prestatie was, maar statistisch gezien was het mijn beste met afstand. Toen ik na afloop van het podium kwam, dacht ik dat ik een beetje geluk had gehad, maar toen mensen me de statistieken vertelden, dacht ik 'wow'."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties