Wattimena als eerste Nederlander uitgeschakeld op WK Darts

Jermaine Wattimena is er niet in geslaagd om de tweede ronde te halen op het WK Darts. The Machine Gun verloor met 3-0 in sets van Boris Koltsov.

Op dat resultaat valt niets af te dingen. Koltsov scoorde simpelweg beter en de kansjes die Wattimena wel kreeg, pakte hij veelal niet.

De eerste set ging met 3-1 naar Koltsov, die vervolgens met een 13-darter de Nederlander direct brak in de tweede set. Wattimena plaatste een rebreak met een 52 finish, maar miste vervolgens drie kansen om zijn eigen leg te houden. Koltsov pakte die leg en zag Wattimena daarna nog eens twee pijlen op de dubbels missen. De Rus pakte zijn kans vervolgens wel via dubbel 16 en kwam op een 2-0 voorsprong in sets.

In de derde set leek het doek al snel te vallen voor Wattimena. Koltsov kwam op 2-0, maar miste drie mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Wattimena keerde terug tot 2-2 in de derde set, maar benutte vervolgens zijn drie setpijlen niet. Daarna was het Koltsov die dubbel 10 raakte voor een plek in de tweede ronde, waarin Dirk van Duijvenbode wacht.