Tiener Barry in vijf sets te sterk voor Royden Lam

Keane Barry heeft voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd gewonnen op het WK Darts. De 19-jarige Ier zegevierde met 3-2 in sets tegen Royden Lam.

Barry deed al tweemaal eerder mee in Alexandra Palace, maar verloor in beide gevallen in de eerste ronde van respectievelijk Vincent van der Voort en Jeff Smith. Driemaal bleek dus scheepsrecht voor 'Dynamite', die in de tweede ronde Jonny Clayton treft.

De eerste set werd met een 108 finish binnengehaald en Barry pakte vervolgens ook de tweede set met 3-1. Even leek het erop dat de Ierse darter het duel in de derde set ging beslissen, maar de set ging met een 101 finish naar Lam.

De darter uit Hong Kong bracht de spanning vervolgens helemaal terug door ook de vierde set te winnen. Set vijf ging daarna met 3-1 naar Barry, waardoor de voormalig BDO- en JDC-jeugdwereldkampioen een kans krijgt tegen titelfavoriet Clayton.

Lees meer over:
PDC Keane Barry WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties