Webster blikt terug op enige Premier League-deelname: 'Snel beseft dat het niets voor mij was'

Mark Webster nam in 2011 voor de eerste en ook enige keer in zijn carrière deel aan de Premier League Darts. De Welshman houdt er geen goede herinneringen aan over want hij werd troosteloos laatste.

Webster werd in 2011 laatste met amper vijf punten, bovendien verloor hij maar liefst vier weken na elkaar met zware 8-1 cijfers. "Op dat moment realiseerde ik me dat de Premier League niets voor mij was, ik kon het niet aan om week na week te presteren.''

''Als ik het toch zou moeten overdoen zou ik het proberen te bekijken als een exhibitietoernooi, wat het eigenlijk ook is. Ik maakte toen de fout om bijzonder veel druk op mezelf te leggen en dat liep uiteindelijk slecht af. Ik had er meer van moeten genieten want toen hadden mijn slechte resultaten ook invloed op de volgende toernooien die ik speelde, mijn zelfvertrouwen was compleet weg", aldus Webster bij Sky Sports.

Judgement Night overleven

"In de Premier League tref je elke week opnieuw de beste spelers ter wereld, je kan je nergens achter verstoppen", vervolgt Webster. "Aan de nieuwkomers dit jaar zou ik aanraden om zonder veel druk van start te gaan en gewoon proberen 'Judgement Night' (speeldag 9, wanneer de laatste twee spelers in de stad afvallen, red.) te overleven. Eens je dat hebt overleefd kan alles nog, kijk maar naar Daryl Gurney die enkele jaren geleden op het nippertje 'Judgement Night' overleefde en nadien nog de play-offs bereikte."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties