Webster geeft Durrant advies na teleurstellende Premier League: 'Hij moet zijn spelvreugde zien terug te vinden'

Wayne Mardle en Mark Webster hebben in de podcast van The Darts Show teruggeblikt op de teleurstellende deelname van Glen Durrant aan de Premier League Darts.

Durrant, die bovendien zijn titel verdedigde in de Premier League, verloor al zijn negen duels en werd samen met Rob Cross geëlimineerd uit de competitie. Volgens Mardle moet hij deze teleurstelling zo snel mogelijk achter zich laten.

''Het format hielp ook niet mee omdat ze telkens dagelijks achter elkaar moesten spelen. Als de speelrondes wekelijks waren, had hij nog kans gehad om zich op te richten. We zullen het nooit weten. Wat zijn mentale en fysieke problemen betreft, moet hij met mensen praten om te zien hoe zij over zijn mentale toestand denken, want hij heeft helaas blijk gegeven van zwakheden."

Spelplezier

Webster heeft ook ervaring met nederlagen in de Premier League Darts, want bij zijn deelname in 2011 verloor de Welshman acht duels op rij. Webster heeft een tip voor hem om uit de negatieve spiraal te komen. ''Hij moet proberen het plezier terug te vinden. Dat kan zijn door thuis met vrienden te spelen. Helaas is de enige manier om plezier terug te vinden door wedstrijden te winnen. Dan ga je je vanzelf goed voelen.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties