Webster geniet van Premier League: 'Heerlijke sportieve rivaliteit tussen Clayton en Van Gerwen'

Met nog vier speeldagen te gaan tot de play-offs stijgt de spanning in de Premier League. Mark Webster, voormalig topspeler en tegenwoordig actief als commentator, ziet vooral Jonny Clayton en Michael van Gerwen als grootste kanshebbers op de eindwinst.

De Premier League heeft sinds dit jaar een nieuw format. "Dat is echt een enorme meevaller gebleken. Zeker voor de toeschouwers is het een enorme meerwaarde, zij zien elke week een toernooi en kunnen hun favoriete spelers meermaals in actie zien", aldus Webster tegenover Dartsnieuws.com.

Druk schema

Met de Premier League en bijna elk weekend ook nog een toernooi hebben de spelers een druk schema. "Maar dat hoort erbij, zeker als je aan de top wil spelen moet je die opoffering maken", zegt Webster.

Jonny Clayton staat momenteel aan de leiding in de Premier League, met vier punten voorsprong op naaste achtervolger Michael van Gerwen. "Jonny heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot één van de beste spelers ter wereld, ik zie hem niet direct wegvallen aan de top. Bovendien heeft zich de voorbije maanden een leuke sportieve rivaliteit ontwikkelt met Michael van Gerwen, die ook opnieuw dichtbij zijn beste niveau zit."

Anderson

Wie dit jaar een beetje uit de toon valt in de Premier League is Gary Anderson, met slechts zeven punten staat hij helemaal onderaan. "Mogelijk is het zijn laatste Premier League, maar het is ook best mogelijk dat hij ons de komende maanden verrast met een majorzege en zo toch weer een ticket voor volgend jaar afdwingt. Gary is en blijft onvoorspelbaar en zijn talent zal hij nooit verliezen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties