Webster lovend over Michael Smith: "Hard voor gewerkt en geweldig om naar te kijken, hij zal een groot wereldkampioen worden"

Mark Webster, voormalig BDO-wereldkampioen en tegenwoordig actief als commentator, heeft genoten van de finale van het PDC-WK. Michael Smith is voor hem ook een verdiende winnaar.

"Hij is de enige waarvan wij dachten dat hij Michael van Gerwen op dit moment kon evenaren en dat heeft hij ook bewezen", opent Webster tegenover Sky Sports. "Hij heeft geleerd van zijn nederlagen in majorfinales en is sterker teruggekomen, dat verdient respect. Er zullen zeker nog meer grote titels volgen."

Smith is dankzij deze WK-titel ook de nieuwe nummer één van de wereld. "Een schitterende prestatie van Smith, hij heeft er hard voor gewerkt en is geweldig om naar te kijken. Hij zal een groot wereldkampioen worden. Hij is de afgelopen jaren gegroeid als speler en is klaar voor een lange periode aan de top."

Negendarter

Alexandra Palace ging tijdens de finale volledig uit zijn dak toen Smith een negendarter gooide, nadat Van Gerwen eerder in diezelfde leg al een kans op een negendarter had gemist. "We zagen het in de perskamer en daar was een absolute uitbarsting, maar lang niet zo heftig als in de arena", zegt Webster. "Dat veranderde het verloop van de wedstrijd voor Michael Smith. Net toen Van Gerwen de controle begon te krijgen, miste hij zelf. Het was een waanzinnige leg."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties