Webster twijfelt of Van Gerwen dit jaar nog major wint: 'Wright zou wel eens gelijk kunnen hebben'

Mark Webster verloor in 2019 zijn PDC Tour Card. De Welshman is sindsdien vooral actief als commentator voor Sky Sports, al overweegt hij wel een deelname aan de WDF Masters.

Webster kijkt als commentator uit naar de rest van het PDC-seizoen. "Er staan enkele spannende maanden voor de boeg. Vanaf september staat er bijna elk weekend een toernooi gepland en voor bijna alle spelers staat er wel iets op het spel. Zo willen sommige spelers een goede uitgangspositie voor het WK veiligstellen of zich kwalificeren voor één van de majors. Andere spelers zijn dan weer bezig met het behouden van hun Tour Card", aldus Webster bij Online Darts.

De vraag is of Michael van Gerwen dit jaar nog één van die majors gaat winnen. "Peter Wright zei eerder dit jaar van niet en ik twijfel er toch ook aan. Hij toont wel tekenen van beterschap en wanneer hij verliest haalt zijn tegenstander vaak een heel hoog niveau. Toch is hij nog niet volledig de oude en daarom zou de voorspelling van Wright wel eens kunnen uitkomen", zegt Webster.

WDF Masters

De 38-jarige Welshman is als ex-wereldkampioen bij de British Darts Organisation (BDO) automatisch uitgenodigd voor de eerste WDF Masters, die begin december in Nederland plaatsvinden. "Misschien doe ik wel mee, het valt te zien hoe ik me tegen dan voel. Daarnaast zal ik ook bekijken hoe het zit met de reisbeperkingen. Momenteel wil ik er dus nog geen beslissing over nemen", besluit Webster.

Lees meer over:
PDC Mark Webster

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties