Webster acht terugkeer op Pro Tour onwaarschijnlijk: 'Geniet teveel van mijn werk als commentator'

Mark Webster liep onlangs een Covid-besmetting op. Daardoor moest de Welshman de World Matchplay missen, als commentator welteverstaan.

Webster verloor in 2019 zijn PDC Tour Card maar geeft tegenwoordig commentaar bij Sky Sports. "Ik vond het echt bijzonder jammer dat ik geen commentaar kon geven bij de World Matchplay. Ik heb overigens serieus afgezien van die covid-besmetting en ben nog steeds niet volledig hersteld. Uiteraard heb ik het toernooi wel op televisie gevolgd, het was waanzinnig om te zien hoe makkelijk Peter Wright al zijn wedstrijden wist te winnen. Als je op voorhand zegt dat je het toernooi gaat winnen en het dan ook waarmaakt ben je een groot kampioen", aldus Webster bij Online Darts.

De 38-jarige Welshman, in 2008 winnaar van het BDO-WK en tweemaal halve finalist bij het PDC-WK, gooit zelf ook af en toe nog een pijltje. "Onlangs nam ik deel aan de Online Darts Live League en daar heb ik echt van genoten. Het was ook bijzonder leuk om enkele oude vrienden terug te zien."

Terugkeer

Toch droomt Webster niet meteen van een terugkeer op de Pro Tour. "Op dit moment speel ik darts enkel uit ontspanning. Als ik zou willen terugkeren op de Pro Tour moet ik veel meer trainen, daar heb ik momenteel weinig zin in. Zeg nooit nooit, maar ik geniet zodanig veel van mijn job als commentator bij Sky Sports dat een terugkeer momenteel absoluut niet aan de orde is."

Lees meer over:
PDC Mark Webster

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties