Webster zag carrière stranden door darteritus: 'Werkelijk alles geprobeerd, maar ik vond geen oplossing'

Darteritus, het is de grootste nachtmerrie van elke darter. Voor Mark Webster betekende het zelfs het einde van zijn professionele carrière.

Webster, voormalig BD0-wereldkampioen in 2008, stapte in 2009 over naar de PDC. Daar bereikte hij onder meer tweemaal de halve finales op het WK. In 2015 begon hij echter last te krijgen van darteritus. "Het was de moeilijkste periode in mijn carrière", zegt Webster tegenover The Darts Show podcast. "Ik voelde me bijzonder slecht en dacht de hele tijd: 'wat gebeurt hier'. Ik wou het zelf ook geen darteritus noemen, maar gewoon een technisch probleem."

"Ik heb werkelijk alles geprobeerd, zoals nieuwe pijlen, een andere werpstijl, heb er zelfs een psycholoog bijgehaald, maar ik ben er nooit volledig van hersteld", vervolgt de intussen 39-jarige Welshman. "Ik herinner me nog mijn openingswedstrijd op de World Matchplay 2016 tegen Adrian Lewis. In het begin van de wedstrijd voelde ik me goed, maar toen het spannend werd ging het helemaal mis. Toen besefte ik dat ik nooit volledig van darteritus zou verlost geraken. Ik was echt in tranen na die wedstrijd."

Steun

Webster heeft wel wat steun gekregen van collega's. "Zo heeft Michael van Gerwen me eens aangesproken hoe erg hij het voor mij vond. Hij vond het echt bijzonder sneu om mij zo te zien sukkelen. Ik gooi nu soms nog wat wedstrijdjes op lokaal niveau en een tijdje geleden nog in de Modus Super Series, maar zelfs met veel minder stress dan als prof is mijn worp nog steeds niet zoals vroeger. Die aarzeling blijft er gewoon inzitten."

Lees meer over:
PDC Mark Webster

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties