White denkt nog lang niet aan stoppen: 'Ik voel me nog een jonkie van achttien'

Ian White werd dit jaar 50 maar de jaren lijken nog geen vat op hem te hebben. De Engelsman is op de wereldranglijst zelfs opgerukt naar de tiende plaats.

Toch was het door de coronapandemie geen eenvoudig jaar. "Als profspelers hebben we nog veel toernooien kunnen spelen maar vooral voor de jeugd zijn er veel toernooien weggevallen. Daardoor zijn er minder spelers die doorstromen. Dat zie je ook in onze regio (Stoke-on-Trent, red.) waar nog steeds dezelfde spelers het mooie weer maken in de PDC, zoals Andy Hamilton, Adrian Lewis en mezelf", aldus White.

Over zijn eigen prestaties is de Engelsman best tevreden. "Alleen in de Grand Slam of Darts liep het niet zoals ik wou, maar voor de rest loopt het naar behoren. Ik ben klaar voor een knalprestatie op het Players Championship, dat een ideale aanloop is naar het WK later dit jaar."

Pensioen

White werd dit jaar 50 maar heeft liever niet dat dit vermeld wordt. "Ik voel me nog 18 en wil nog zo lang mogelijk spelen. Ik behoor nog maar een zestal jaar tot de top-16 van de wereld en ben pas recent doorgebroken naar de top-10, er zit dus nog steeds progressie in. Eigenlijk wil ik blijven spelen tot mijn lichaam het niet meer aankan, maar zolang het plezier er nog is ga ik zeker door. Kijk naar Steve Beaton, die is intussen 56, maar heeft nog altijd evenveel plezier in het spelletje."

White denkt nog lang niet aan stoppen: 'Ik voel me nog een jonkie van achttien'
Lees meer over:
PDC Ian White

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties