White verwacht vooral mentale strijd op WK Darts

Ian White maakt zich op voor zijn tiende deelname aan het WK Darts. Tijdens de editie van 2014 boekte hij zijn beste resultaat met een kwartfinaleplaats.

De Engelsman verwacht een knotsgek wereldkampioenschap met vele verrassingen. White denkt dat het corona-jaar 2020 grote invloed heeft op de mentale gesteldheid van sommige spelers.

''Dit toernooi is voor spelers een grote kans om door te breken. Het wordt een mentale test, zeker voor spelers die ver komen. Voor veel spelers was dit een vreemd jaar. Het zou niet gek zijn als sommige spelers tijdens het WK Darts niet helemaal bij de les zijn en dat zou je ze niet eens kwalijk kunnen nemen.''

White won het laatste PDC-toernooi vóór de corona-uitbraak, maar kon na de hervatting nauwelijks nog goede resultaten boeken. Langzaam begint The Diamond wel weer in zijn goede vorm te komen.

''Het gevoel is goed. Ik ben vooral blij dat de toernooien doorgaan. In het najaar heb ik op bijna alle toernooien goed gespeeld, alleen op de Grand Slam of Darts niet. Ik voel dat mijn vorm met de dag beter wordt en zo te zien is de timing op dit moment goed. We gaan het zien.''

White verwacht vooral mentale strijd op WK Darts
Lees meer over:
PDC Ian White

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties