Speelschema dinsdagavond PDC WK Darts 2021 met onder meer titelverdediger Wright op openingsavond

Dinsdagavond wordt het startsein gegeven aan de 28ste editie van het WK Darts. Onder meer titelverdediger Peter Wright komt in actie op de openingsavond van wat een bijzonder toernooi belooft te worden.

In de eerste plaats omdat dinsdagavond voorlopig de laatste avond wordt waarbij fans aanwezig mogen zijn op het WK Darts. Vanaf woensdag gaat Londen immers in een lockdown, waardoor toeschouwers dan niet meer welkom zijn in Alexandra Palace. Op 23 december wordt deze corona-maatregel tegen het licht gehouden, waardoor na de kerstdagen wellicht weer fans toegestaan zijn.

Een andere verandering is dat de sessies eerder beginnen ten opzichte van de afgelopen jaren. De middagsessies beginnen om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur starten.

De openingswedstrijd van het WK Darts gaat tussen Steve West en Amit Gilitwala. Inzet van deze partij is het recht om later op de avond tegen titelverdediger Wright te spelen.

Voor West wordt het zijn vijfde deelname in Ally Pally, waar hij tijdens de editie van 2018 de laatste zestien wist te halen. De Engelsman moet in staat worden geacht om eenvoudig af te rekenen met de Indiase debutant Gilitwala.

Mocht dat lukken, dan komt West voor de dertiende keer in zijn carrière tegenover Wright te staan. Driemaal won West, negen keer ging de winst naar Snakebite, die wel de vier onderlinge podiumwedstrijden naar zich toetrok.

Steve Beaton wordt dinsdagavond de speler met de meeste WK-deelnames achter zijn naam. The Bronzed Adonis begint tegen Diogo Portela aan zijn dertigste wereldkampioenschap. Momenteel deelt hij het record van 29 deelnames met Phil Taylor. De winnaar speelt woensdagavond tegen Glen Durrant.

Het duel tussen Jeff Smith en Keane Barry is op papier één van de meest interessante affiches van de eerste ronde. Chris Dobey treft woensdagmiddag de winnaar van deze wedstrijd.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Dinsdag 15 december (vanaf 19:00 uur)

19:10 Steve West v Amit Gilitwala (R1)
20:10 Steve Beaton v Diogo Portela (R1)
21:10 Jeff Smith v Keane Barry (R1)
22:10 Peter Wright v West/Gilitwala (R2)

Speelschema dinsdagavond PDC WK Darts 2021 met onder meer titelverdediger Wright op openingsavond

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties