Williams richt pijlen op Challenge Tour en WDF-circuit: 'Wil topvorm van voor de lockdown laten zien'

Jim Williams wil na een competitieloze periode opnieuw aan de slag gaan. De Welshman gaat de PDC Challenge Tour en het WDF-circuit combineren.

Williams was begin januari vorig jaar nog verliezend finalist op het BDO-WK. "Jammer genoeg kregen zowel winnaar Wayne Warren en mezelf door financiële problemen bij de BDO slechts een deel van het prijzengeld. Het oorspronkelijk beloofde prijzengeld had nochtans ons leven kunnen veranderen", aldus Williams bij Online Darts.

'The Quiff' probeerde het nadien op Q-School, maar slaagde er niet in om een PDC Tour Card te veroveren. "Op Q-School heb ik mezelf wat teveel druk opgelegd. Nochtans haalde ik voor de lockdown begon het beste niveau uit mijn carrière, in bijna al mijn wedstrijden scoorde ik minstens 90 gemiddeld."

WDF-WK

De 37-jarige Welshman is dan ook tevreden dat hij eindelijk opnieuw in actie mag komen. "Later deze maand speel ik sowieso de PDC Challenge Tour, daar hoop ik opnieuw aan te knopen met de goede vorm. Nadien ga ik enkele WDF-toernooien spelen ter voorbereiding op het WK dat begin januari in de Lakeside Country Club plaatsvindt. Ik kijk er vooral naar uit om enkele mensen terug te zien die ik omwille van de pandemie al lange tijd niet meer gezien heb", besluit Williams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties