Wordt Nederlander 'de nieuwe Josh Rock' in 2023?

Josh Rock gold als dé dartssensatie van het afgelopen seizoen. Vanuit het niets won hij een PDC Tour Card en maakte 'Rocky' een enorme indruk met zijn resultaten en gemiddeldes.

Zo won Rock onder meer een PDC-rankingtitel en werd hij jeugdwereldkampioen. Als beloning voor zijn prestaties werd de Noord-Ier uitgeroepen tot nieuwkomer van het jaar.

Gian van Veen kan dit jaar zomaar in de voetsporen treden van Rock. De 20-jarige Nederlander pakte in januari een Tour Card op de Q-School en kan in zijn eerste weken als Tour Card-houder uitstekende cijfers overleggen.

Zo wierp Van Veen in zijn eerste negentien wedstrijden als Tour Card-houder negen gemiddeldes van boven de 98. Dat aantal zijn er evenveel als Rock bij de start van 2022.

Dat Van Veen goede gemiddeldes ook kan omzetten in goede resultaten bewees hij vorig jaar al. De darter uit Poederoijen haalde bij een invalbeurt op een Players Championship-toernooi verrassend de finale na zeges op onder meer Brendan Dolan, Alan Soutar en Dave Chisnall.

Lees meer over:
PDC Josh Rock Gian van Veen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties