World Grand Prix 2019: Speelschema dinsdagavond met onder meer Van Gerwen tegen De Zwaan

De ogen zijn dinsdagavond gericht op de kraker tussen Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan in de tweede ronde van de World Grand Prix.

Van Gerwen en De Zwaan staan op de World Grand Prix voor de vierde keer tegenover elkaar tijdens een televisietoernooi. Mighty Mike won in 2015 tijdens het EK Darts de eerste onderlinge ontmoeting. Daarna sloeg The Black Cobra tweemaal toe. Allereerst tijdens de UK Open in 2018 en een paar maanden later tijdens de World Matchplay.

De Zwaan maakte van het tweetal het meeste indruk in de eerste ronde. De Leidschendammer zegevierde met 2-0 tegen Steve Beaton, terwijl Van Gerwen ontsnapte aan een nederlaag tegen Jamie Hughes.

James Wade en Mervyn King treffen elkaar in de eerste partij van de avond. Het wordt de 48ste onderlinge ontmoeting tussen de twee Engelsen. Wade won er 24, terwijl King er 22 wist te winnen. Eenmaal speelden zij gelijk tegen elkaar. Het bekendste onderlinge duel is de confrontatie tijdens de finale van de Masters in 2014. King kwam 9-2 voor, maar de eindzege ging uiteindelijk met 10-11 naar Wade.

De tweede partij van de tweede ronde gaat tussen Michael Smith en Ian White. Beide spelers hadden een comeback nodig om de laatste zestien te halen. Smith voorkwam uitschakeling tegen Simon Whitlock, terwijl White na een set achterstand zes legs op rij won tegen Joe Cullen.

Gary Anderson en Chris Dobey sluiten de avond af. Voor Dobey opnieuw een kans om van zijn idool te winnen. 'Hollywood' was tijdens het afgelopen WK dichtbij, maar verloor toen met 4-3 in sets.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Speelschema World Grand Prix 2019

Dinsdag 8 oktober
Tweede ronde

20:10 James Wade v Mervyn King
21:00 Michael Smith v Ian White
22:00 Michael van Gerwen v Jeffrey de Zwaan
23:00 Gary Anderson v Chris Dobey

World Grand Prix 2019: Speelschema dinsdagavond met onder meer Van Gerwen tegen De Zwaan
Foto: Lawrence Lustig/PDC
Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties